28 augusztus 2020

HU | Alexander Rybak filmzeneszerzést tanul az Egyesült Államokban - cikk a VG-ben, 20.8.8.24



Rybak az Egyesült Államokba költözik - amint a koronavírus-helyzet megengedi

Alexander Rybak az Egyesült Államokba költözik, ahol két évig zenés médiaprodukciók gyártását tanulja majd és szerez diplomát a Chicagó-i Columbia College-ben. Most csak arra vár, hogy újra biztonságos legyen az utazás.
Read the article in 
ENGLISH              
                   Forrás: AR IG                
                                  

FILMZENE: Alexander Rybak többet szeretne megtudni a filmzene-szerzésről és az Egyesült Államokba költözik, amint a koronavírus miatti járványhelyzet lehetővé teszi. | Fotó: Helge Mikalsen


Szerző: Jørn Pettersen | Megjelent a VG-ben | 2020.8.24.
Fordította: Menyhért Mónika | 

- Az elmúlt két évben készültem a mesterképzésre az USA-ban. Az elkövetkezetndő öt-tíz évben a célom, hogy sokat dolgozzak a színfalak mögött. Ez egy hosszú jelentkezési folyamat volt, amely igazi rémálommá vált a koronavírus miatti járványhelyzet miatt. Kezdetben Norvégiából kell majd tanulnom, de amint a járványhelyzet biztonságos lesz, az USA-ba utazom - mondja Alexander Rybak a VG-nek.

Két világ között
Alexander az Aker Brygge-i lakását már kiadta, és szülei otthonába költözött az Oslo melletti Nesoddenbe.
- Most egy kicsit két világ között lebegek. Az iskola két hét múlva kezdődik, de mivel akkor is online tanulnék, ha Chicagóban lennék, ezért otthonról semmi problémát nem jelent, folytatja Alexander Rybak.

Nyár elején Rybak beavatta titkába rajongóit, azaz hogy hosszú időn át gyógyszerfüggő volt, de most segítséget kap. Nem utolsósorban Martine Røsten Aune (24) blogjának köszönhetően jutott túl a a nehéz időkön.
- Ez mentett meg - mondta Alexander Rybak a VG-nek július közepén.

Megtanulta újragondolni a dolgokat
Egyúttal a „Magic” című dallal mondott köszönetett a bloggernek.
- Az egész dal Martinéről szól. Lenyűgöznek gondolatai és motivációs ereje - mondta akkor Rybak a VG-nek.

2009-ben történt, amikor Rybak elbűvölte az egész világot, és megszerezte Norvégiának a győzelmet az az Eurovíziós Dalversenyen. Azóta jól megélt a nyertes "Fairytale" dalból.
A NAGY ÁTTÖRÉS: Alexander Rybak, miután biztosította Norvégiának a győzelmet az Eurovíziós Dalverseny 2009-es döntőjében. | Fotó: MAXIM SHIPENKOV / EPA
- Mind lélekben, mind pénztárcában. Ugyanakkor viszont: Minél inkább sikerült nemet mondanom, annál nagyobb örömet jelentett ez az egész kaland. 2009-ben gyakran előfordult, hogy naponta két koncertet tartottam - mondja Rybak.

De annak ellenére, hogy a vírus okozta helyzet miatt rettenetesen nehéz volt az Egyesült Államokban felkutatni a megfelelő egyetemet, ez ugyanakkor arra is megtanított, hogy több szempontból is újfajta gondolkodjon.

- A "Magic" az első dal, amelyet magam készítettem, otthon a lakásomban lévő kis stúdiómban. A járványhelyzet megtanította, hogyan gondolkodjam újfajta módon, és már nem engedhetem meg magamnak a legjobb és legdrágább producereket - mondta Rybak.

Alexander bejelentése 
a közösségi médiában augusztus 24-én, hétfőn:




A post shared by ALEXANDER RYBAK (@rybakofficial) on

"Régi álmom, hogy filmzenét írjak. 2 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy megvalósítom ezt az álmomat! Hosszú és nehéz folyamat volt, de most megtaláltam a legjobb helyet: Ebben az évben elkezdem a mesterképzést a chicagói Columbia Főiskolán, hogy képernyős zeneszerzést tanuljak! Mindenkinek, aki figyelemmel kísérte zenei pályámat: sokat jelentett a támogatásotok! És ha követni akartok a következő fejezet során is, az még többet fog jelenteni! 
U.i.: 2 éve várok, hogy megosszam veletek ezt a szenvedélyt...!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése